Werkwijze

BESTELLEN PORTRET:

Als je een portret wil bestellen kan je kiezen uit Grafiet , Pastel , Kleurpotlood. Je kan een keuze maken welk formaat je zou willen, kom je er zelf niet uit dan mag natuurlijk altijd contact met mij opnemen. Samen komen we er vast uit.  Wanneer je een keuze hebt gemaakt ontvang ik graag een email met je wensen en de desbetreffende foto’s. 

PRIJZEN 2023:

De prijzen van de verschillende produkten kun je vinden op de pagina: Prijzen

MATERIAAL:

GRAFIET:  Grafietpotloden bestaan uit verschillende hardheden. Het portret wordt getekend in grijstinten. Deze techniek gebruik ik bij mensen en dieren portret.  En wanneer  het portret klaar is lijkt het op een zwart/wit foto.

PASTEL: Pastel gebruik ik bij dierenportretten. De potloden hebben een hoog pigmentgehalte met heldere kleuren en zijn was- en olie- vrij.  Je kan met deze potloden perfect fijne details tekenen.

KLEURPOTLOOD: Kleurpotloden zijn gemaakt op oliebasis, waardoor je veel meer lagen over elkaar moet aanbrengen voor het gewenste effect. Dit neemt veel meer werktijd in beslag, maar wat wel een prachtig resultaat geeft. Deze potloden gebruik ik voor een dierenportret en bij mensen portret soms voor de oogkleur of een kledingstuk.

PAPIER: Ik gebruik voor Grafiet, Pastel, Kleurpotlood zuurvrij papier van Canson en Bristol. Dit papier verbleekt of vergeelt niet, zodat je nog heel lang van je tekening kan genieten.

REFERENTIEFOTO:

Om het maken van een realistisch portret is de kwaliteit van de ( referentie ) foto erg belangrijk. Bij overbelichting zijn er onvoldoende details zichtbaar. Bij overbelichting is de foto flets en bij onderbelichting is de foto te donker.  Een mooie foto is met natuurlijk licht zonder flits.

Wanneer een foto op afstand gefotografeerd is, zal het moeilijker zijn om een realistisch portret te maken. Voor een mensen-en dieren portret is het mooi dat de foto van voor  of van half zij genomen is zodat de ogen goed zichtbaar zijn. Bij dieren maar dit geldt ook voor mensen is het belangrijk niet van bovenaf de foto  te maken, omdat het zorgt voor vervorming van mens -of dier.    Het liefst ontvang ik meerdere foto’s digitaal zodat in overleg gekozen kan worden. Hieronder een aantal voorbeelden.

voorbeeld1
Voorbeeld van een foto en de tekening die ik daarvan gemaakt heb.
voorbeeld2
Nog een voorbeeld

Meerdere mensen of dieren op een portret is mogelijk tegen betaling zie ( prijslijst) , Wel is het van belang dat de foto’s dezelfde belichting en scherpte zijn.

VERZENDEN TEKENING:

De tekeningen worden verzekerd verstuurd en de kosten bedragen in Nederland € 10,-  Je mag ook langskomen in Harlingen om de tekening persoonlijk op te komen halen.